Løft blikket! 

Jeg har bakgrunn som litt god fotballspiller. Ung og lovende – var merkelappen jeg fikk. På fotballbanen var det en ting vi stadig terpet på – og det var å løfte blikket. Løfte blikket for å se! Se hvor medspillere er. Hvor motspillere er, og ikke minst hvor målet sto! På fotballbanen kalte vi det for hovmesterblikket. 

Hovmesteren på en restaurant løfter blikket. Løfter blikket for å se hvor det er ledig bord, hvilken bord som må ryddes og hvem som ønsker å bestille. 

De siste to dagene har vi vært samlet med Nasjonalt  Råd i Misjonskirken Norge. Vi har vært i Harstad og Narvik – og vi har arbeidet med å løfte blikket! Løfte blikket litt utover vår egen lokale sammenheng for å se! 

Vi ser at vi som kirkesamfunn vokser flere steder i landet. Etablerte menigheter utvikles, og nye menigheter plantes. Gledelig! Samtidig ser vi at mange også sliter i motbakke. Og da er utfordringen; Kan vi løfte blikket i forhold til de steder som sliter i motbakke? Kan vi løfte blikket lenger enn vår egen sammenheng? På hvilken måte kan vi stå i sammen – løfte i sammen? 

Er det tid for å ta et hovmesterblikk? 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s