Vekkelse?? Del tre….

Vi er kommet til siste del i svigerfar sin blogg om vekkelse. I dag kommer den mest personlige bloggen, hvor Jostein forteller om sitt eget møte med vekkelsen fra Molde. God lesning.

Når det gjelder Jesusvekkelsen i Molde som jeg fikk se på nært hold siden jeg på den tiden bodde der, begynte det veldig kronglete. Noen ungdommer på bedehuset begynte med gateevangelisering. Dette falt imidlertid ledelsen i menigheten tungt for brystet. Det ble for radikalt. De motarbeidet dette så godt de kunne, og da de skulle velge ny ledelse i disse undergruppene, var ingen av lederne oppført til å velges inn. Etter flere forsøk ble tilslutt Ung visjon etablert. Dette var en bevegelse som ikke direkte var tilknyttet menigheten, slik at ledelsen ikke fikk den innflytelse som de hadde før. Det som for meg ble veldig sterkt var at jeg ble fortalt at mange i bedehusets ledelse var folk som var kommet med da Frank Mangs i sin tid hadde noen møter i byen. De som selv var kommet med i en radikal vekkelse, kjente den ikke igjen når vekkelsen kom i ny innpakning.

Selv var jeg kommet til tro noen år før, og vi var en liten gruppe som blant annet reiste rundt og sang og holdt andakt på institusjoner. Jeg husker det kom noen i oppstartfasen for Ung visjon og spurte om vi ville hjelpe dem med sang og vitnesbyrd på en gospelnight de skulle ha. De hadde leid en nedlagt kafe. Vi sa selvsagt ja til dette. Så vidt jeg husker ble det med den ene gangen de trengte hjelp. Det formelig eksploderte. Vekkelsen brant som aldri før. Jeg husker ikke om det var ett eller 2 år etterpå, leide Ung visjon idrettens hus til stormøte. Etter at 1400 mennesker var presset inn, stengte politiet dørene. Jeg tror det var hundrevis som også sto utenfor og hørte på gjennom høyttalere. Når de skulle ta opp kollekten, brukte de ikke fine blanke kollekt børser med kors på. Der jeg satt sendte de rundt en blå 10 liters vaskebøtte. Tro meg. Den ble full. Foran oss satt det noen gamle Haugianere. De forsto hva som skjedde. De hadde spart opp tienden i mange år, og nå ga de alt til denne vekkelsen. Store ruller med penger. Starten på denne vekkelsen var noen usikre få ungdommer som var tent i brann av Jesus. Det viser vel sannheten i ordet; «det skjer ikke ved manns kraft, men ved min ånd, sier Herren». Når det i ettermøtet står mellom 50 og 100 ungdommer framme ved podiet med løftede hender og synger i ånden, da er den åndelige atmosfæren så fortettet at du føler du kan skjære av en bit og spise den med kniv og gaffel.

Ikke bare i selve byen ble det vekkelse. Utover landsbygda var det mange bedehus der virksomheten hadde bestått av kanskje 2 basarer i året. Til disse reiste Ung visjon ut og holdt møter, og bedehusene ble fylt av folk. De opparbeidet seg etter hvert et stort kontaktnett og hadde stor innflytelse på hele miljøet i M&R fylke. Da Kjell Magne Bondevik skulle velges til enten en stortingsplass eller leder for KRFU, jeg husker ikke helt, benyttet kristne ungdommer seg av hele sitt kontaktnett og fikk ham innvalgt. Han ble jo senere statsminister. Det kan sikkert være mange meninger om den jobben han gjorde, også blant kristne, og det har vi lov til. Imidlertid vil jeg våge den påstanden at det er den eneste perioden statsministeren i Norge har samlet sine mest betrodde medarbeidere på sitt kontor for å starte dagen med bønnemøte. Et resultat av Jesusvekkelsen i Molde.

Ung visjon var også kjent for å arrangere Jesusfestivalen en gang i året, der det kom ungdommer fra hele Norge. Det besto av sangkvelder, temakvelder, Jesus marsj gjennom Storgata, for å nevne noe. De satte også opp en musikal som de turnerte rundt i landet med. Jeg tror de også var i Sverige med den.

Så kommer det store spørsmålet. Kan det skje igjen, og kan det skje på Bryne og Jæren? For min del vil jeg svare JA. I ny innpakning, men ånden er den samme, og den er her nå og har alltid vært her. I salme 23 v 5 står det: «Du dekker bord for meg like for mine fienders øyne. Du salver mitt hode med olje, mitt beger flyter over.» Hvem er så våre fiender? Ingen andre mennesker. De er våre menneskelige brødre og søstre. Nei, det er Djevelen og den onde åndsmakt som er vår fiende, men Jesus har seiret; og han går foran oss.

Når? Der vil jeg svare at den dagen noen leser ordet: Gå derfor ut……, og noen tar Jesus på alvor og gjør det, den dagen skjer det.

Blant hvem? Har ikke peiling. Men jeg tror det i denne tid med hat og terror vil bli en kjærlighetsvekkelse som en motkraft mot ondskapen. Budskapet om liv, respekt tilgivelse og kjærlighet, vil overvinne hardhet og ondskap. Kanskje det starter blant muslimer eller andre trosgrupper? Eller starter det på Jæren og omegn blant den lokale befolkningen? Ikke vet jeg.

Hva er menighetens oppgave? I vekkelsestider når flommen flyter, vil flommen også ta med seg grums og urenheter. For min del ønsker jeg at menigheten på en god måte skal være et filter uten å stå i veien for vekkelsen. Da vil rent vann strømme ut i ørkenen og skape en oase av nytt liv som brer seg utover. Da kan også vekkelsen fortsette og ikke bare vare et tiår. Jeg tror vekkelsen kommer, og håper den fortsetter til Jesus kommer igjen, og jeg gleder meg. Gjør du?

Hilser med Jesaja 43 v 1-4 og åpenbaringen 22 v17

Jostein

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s