Vekkelse?

Overlater bloggen til svigerfar nærmeste uke, og lar han få fortelle og skrive om vekkelse.
Vekkelse sier du kanskje? Hva er det? Wikipedia definerer vekkelse som å være bevisst, våkne, bli vekket, forberede eller omvende seg. Men nok om det…. Nedenfor følger svigerfar, Jostein Lode sine tanker…. Dette blir en serie i tre deler… her kommer del 1.

Vi har alle hørt om vekkelsestider, og vi forbinder dette veldig ofte med navn. Det være seg Hans Nielsen Hauge, Frank Mangs, o.s.v. Dette var personer som ble brukt som det synlige redskapet for Gud til å vinne mange mennesker. Misjonsforbundet er grunnlagt, vi kan si født i vekkelse. Misjonsforbundet er så videreført i vekkelsen og misjonens tegn. Dette kan vi være både stolte og takknemlige for.

En vekkelse mange ikke har hørt om, men som noen av oss fremdeles husker, var vekkelsen på 70 tallet som gikk under navnet Jesusvekkelsen. Parallelt med Jesusvekkelsen var det også andre vekkelser som gikk over landet vårt. Jeg tenker på Egil og Arne, vår egen Asbjørn Johansen og flere andre. Det var en helt spesiell tid. Det virker på meg som at det lå en helt spesiell åndsatmosfære over landet vårt.

Etter at krigen var slutt, startet et ungdomsopprør som verden aldri hadde sett maken til. Ungdommen krevde å skape sitt eget ungdomsmiljø, noe som frem til da var helt utenkelig. Vi fikk blant annet rocken, og hippiene gjorde seg gjeldende. «Make love, not war», var budskapet fra den kanten. Etter krigen var det imidlertid stor tilgang på narkotiske stoff. Indisk hamp, og senere marihuana ble brukt. LSD som gav hallusinasjoner var faktisk i begynnelsen helt legalt. Den kalde krigen var et faktum, og siden CIA mente at Sovjet lå foran når det gjaldt «mind Control», betalte de ungdommer ca. 200 dollar pr. dag for å forske på sinnet deres i LSD rus. Det sier seg selv at det ikke var lenge før hippiebevegelsen satt fast til langt over halsen i en hengemyr av rus som de ikke var i stand til å komme ut av. Stort sett avskrevet av hele samfunnet.

Her var det 70 åras vekkelse startet. Midt i denne hengemyra der det tilsynelatende bare var en dødelig utgang, begynte Gud å møte folk til frelse. Disse hippiene ante ikke hva som skjedde, men de ble møtt av Gud og kjøpte en bibel og begynte å be til Gud. Det var i begynnelsen mye sammenblanding av stoff og tilbedelse, men de fant ut av det forbausende raskt. Dette var starten på en av de mest bemerkelsesverdige vekkelsene som verden har sett. 

Det får være nok for denne gang. Hilser dere alle med Jeremia kap. 18 vers 6.

Jostein Lode.

OK! Det var del 1. Følg med videre for del 2 og 3.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s